• Hjem
  • Tett på Sunnmøre. Ei fotoutstilling av helt alminnelige ting

Forside

Tett på Sunnmøre. Ei fotoutstilling av helt alminnelige ting

I april er det Rune Kleiven som skal stille ut bilder i fotogalleriet vårt.
På en skitur på Ørskogfjellet fikk han ideen om å søke ett fotomotiv fra hver av kommunene på Sunnmøre. Han stod foran veggen på ei utløe og så at motivet ble nonfigurativt ved å gå tett på.
Vi omgir oss med bilder vi ofte har sett før, skrytebilder, pene bilder og reklamebilder hvor en prøver å presentere hjemstedet sitt på en best mulig måte. Samtidig ser vi kanskje ikke alle de vanlige tingene som omgir oss og som sier mye om hvem og hva vi er.

Resultatet ble interessante turer til deler av Sunnmøre han aldri hadde besøkt før, og hva som helst kunne bli det utvalgte motivet. Til slutt stod det igjen å finne et motiv fra Sandøy kommune. Han hadde gjort vendereis en gang på fergeleiet i Brattvåg fordi været var for dårlig, og neste gang så det ut til å bli bomtur. Han hadde brukt mye tid, vært mye ute av bilen og endte opp lengst nord på øya hvor han parkerte på et industriområde for å spise matpakken, og der var motivet. Den som ser utstillingen kan gjette hvilket..
Utstillingen er tilgjengelig i bibliotekets åpningstid i hele april.

Besøk: Keiser Wilhelms gt. 15
Lavblokka på rådhuset, 2. etg.

Moa bibliotek
Besøk: Amfi Moa Syd,